Sfeervolle winterbeelden zonder sneeuw in kunsthuis Secretarie

Zoals men de natuur waarneemt door de beweging ervan - een rimpeling in het water, een blad dat valt - zo lijkt Jan van Rossum deze weer te geven. Door in zijn kunstwerken dicht bij het gebruikte medium te blijven, geven zijn schilderijen en tekeningen de natuur in een integere verstilling weer. Niet de vrolijke kleuren van de zomer, maar studies van de natuur in het putje van de winter. Wie over de schouder van Jan mee mag kijken, zal schoonheid in druilerigheid vinden.

De kartelige expressieve beelden van Hugo Hol ontstaan tijdens het intuïtieve las-proces van onregelmatig gesneden messing platen. Daarna worden ze voorzien van een kleurrijk patine. Hierin is het ruige noord Nederlandse landschap te voelen, waarin veel van zijn beelden geplaatst zijn.

Zhongnai studeerde aan de Lu Xun Academy of Fine Arts (LAFA) in Shenyang voordat hij zich in 1999 in Europa vestigde. Hij maakt deel uit van het Meppeler kunst kwintet Take 5 en exposeerde in Nederland, Portugal, België, China, Duitsland en Tsjechië. Zijn werken kenmerken zich door een explosie van verf op het doek dat beheerst wordt door een ingenieus toepassen van licht en donker.

De expositie wordt geopend door Nils van Beek, bestuurslid en curator bij Taak, artistiek leider bij KiK en theoriedocent Artez in Zwolle. Hij is betrokken bij veel kunstprojecten in noord Nederland. Na het succesvolle Muziek bij de Buren in Zwolle, brengen Jan Doeke van der Veen en Marc Houtman hun muzikaal kleinkunstachtig repertoire - denk aan James Taylor, Maarten van Roozendaal en Stef Bos - ook in Meppel ten gehore.

Zondag 15 januari 16.00 uur hopen wij u allen te verwelkomen om na de opening ook het glas te heffen op hetnieuwe jaar


Openingstijden:
Wij zijn 2de kerstdag gesloten
Dinsdag : 13:00 - 17:00 uur
Woensdag : 13:00 - 17:00 uur
Donderdag : 10:00 - 17:00 uur
Vrijdag : 13:00 - 17:00 uur
Zaterdag : 13:00 - 17:00 uur
Zondag : 13:00 - 17:00 uur


Openingstijden feestdagen >>